Hello Kitty Malaysia Is Finally Here Today!


posted by lil.fawa.

No comments

A Super Good News to all Hello Kitty Fans!!
I believe a lot of you girls and guys searching around
where to grab for Hello Kitty products in Malaysia for a really
long time…
And today…
Finally… Hello Kitty Malaysia is here..!
They are selling for Hello Kitty products through online!
They’ve launched right now and as a special launch offer,
you can have free Cute 3D Hello Kitty Model at zero cost.
If you don’t believe me check it out for yourself here, while
it’s still available:
==> http://www.hellokittymalaysia.com
This special 3D Hello Kitty Model is valid for a limited time
only, which it may be taken off completely. Stop reading this now,
and go to the Hello Kitty Malaysia website and claim all the
bonuses now:
==> http://www.hellokittymalaysia.com
If you’re reading this blog post too late, then you may have missed it.
Don’t leave a comment to complain because there’s nothing I can do.
I DID tell you it’s a limited offer :)
Hello Kitty Malaysia
Claim This Bonus

..Hepi 6 months old..


posted by lil.fawa.

No comments

Dear Khayla Imani,

Ibu wish u hepi 6 months old today and hope u will grow up with healthy n full of happiness! How time flies!:') even anak ibu dah 6 bulan, u  still my new born baby darling! huk2! saiz awak kecik la xmcm 6 bulan pn..huhu!

Today's menu, abah made carrot puree. Khayla makan dengan lahapnya uolls! hahaha~ abeh 4oz puri tu. me bg khayla makan guna botol sbb xdapat kontrol kebuasan khayla on meal time. tangan dia sebok nak meraba sana sini. at last, abahnye potong sket puting tu bg luas n khayla makan dengan jayanya! hahaha~ share sket pix si kecik ni makan tadi.

arini makan xpkai bib pn xpa. Khayla dah pndai sedut guna puting yg abahnye makeover.hiks~

Ok, dats all je nak share for today, see u on my next entry. Thaa~

..full stop..


..Eid Adha 2013..


posted by lil.fawa.

No comments

Selamat Hari Raya Haji peeps!

Raya thn ni jatuh dengan xsengajanya on my off day. ahaha! jgn jeles opis mate sekalian :p. Bukan apa, since me baru start keja balik ni, so i'm suppose not to get cuti on raya day la kan..hikhikhik~ tapi org kata rezeki tu mai bergolek2 pulaks..kahkahkah..*eh lebeh2 plak tersuka. 

Ok lah, stop sat bab suka tadi tu, menu on raya dis year was nasi minyak with ayam merah n kari daging. nyum2~ Tapi xada pulak org datang beraya melainkan our regular guest, jiran sebelah tu la..ahaha! sadis2~ n en.somi pn berkhidmat dgn jayanya di hari raya smlm. so me beraya ber3 w doter n her mak tok n tok wan je lah. Kesian pulak kat Cikela saya sbb pkai baju raya cantik2 tapi dok dalam rumah je..hihihi. So wat can we do was, snap pix gedik2 mcm kat bawah ni haaa.



till then,

..full stop..

..Melatih otak kanan anak..


posted by lil.fawa.

No comments

dear readers,
kat bawah ni me share status yg di copy dari status seorang hamba Allah ini https://www.facebook.com/norjuliana.jalil yg me rasa bermanfaat untuk dishare kan kat blog saya pula. hepi reading!
Artikel untuk parent and parent to be..

Subject: Otak Kanan - Teknik Jepun Shichida Methods...

Beberapa minggu lepas boss aku ada cakap kat aku yg dia antaq anak die 2
thn pergi Sichida kelas...yakni kelas yg di uruskan oleh jepun melatih
anak-anak befikir menggunakan otak sebelah kanan. Otak sebelah kanan ni lebih
efektif sebenarmya dari otak sebelah kiri tetapi kena practise sikitlah
penggunaannya. Kelas ni mahal,kalau kelas tadika juanna yg aku nak masukkan tahun depan tu cost nye lebih tinggi dari cost kite satu semester kat ITM, tapi boss aku ni atas kesedaran bahawa ramai sgt cine yang pergi kelas tu utk ajar anak2 depa dan melayu cuma setengah kerat aje...dia pun bersetuju ngan niat ikhlasnye untuk ajar aku dan staff melayu yg lain.

Aku pun nak korang practisekan bende ni kat anak korang, sebab baru
seminggu aku buat kat anak aku...dah nampak keberkesanannya.

1. Sewaktu anak nak tidur atau tidur-tidur ayam, cakap kat die sepenuh
hati dan sejujurnya yang kita sayang kat dia, dia budak baik, dia anak
soleh, dia budak kuat, tak sakit, dia budak pandai dsb. Sbb during tidur-tidur ayam ni otak kanan sedang bekerja, otak kiri dah tidur dah, tapi kena buat seikhlas
hati...kalau tengah marah ..tak jadi. kalau anak korang tu dah tidur,
ramas-ramas jari atau tangan dia, macam picitlah supaya dia kembali berada
dalam tidur2 ayam punya situation. Aku buat kat anak aku sebab die bangun
pagi lambat pas tu siap melalak-lalak lagi, aku cakap hari-hari kat dia,
dia budak baik, dia suka pergi sekolah, dia budak sihat, dia nak bangun
awal....sekarang 6.30 dah bukak mata termasuk sabtu n Ahad.

2. Start guna cards untuk ajar anak. Aku ajar ABC-Z guna card seminggu
je,sekarang dah kenal semua huruf dah siap boleh eja perkataan
pendek-pendek..buat card banyak-banyak dan tunjuk kat dia orang
cepat-cepat..macam..a..b..c..d..e, insya Allah cepat die dapat sebab bila
kita tunjuk kad laju-laju atau cepat-cepat otak kanan die bekerja keras untuk tangkap apa benda yang kite tunjuk tu...kita boleh buat card 1,2,3, gambar-gambar...potonglah gambar kat mana-mana dsb.

3. Gerak kerja tangan adalah hasil dari otak kanan, so ajar anak korang
main tanah liat, main water colour, melukis, gunting kertas, origami dsb.
memang le kite yang kene mengemas tapi takpe....satu lagi cuba korang lukis gambar, contohnye rama2, tapi sebelah sahaja dan suruh die orang sambung lukis
ikut apa yg korang lukis tu kat sebelah lagi...ini pun dapat mengaktifkan penggunaan otak kanan....Korang tau kenapa cine, ngan jepun pandai-pandai....sebab depa makan guna chopstik...chopstik tu mengaktifkan kerja tangan and as well gerakkan otak kanan.

4. Jgn marah-marah atau tengking anak........sebab depa boleh simpan
semuanya dalam otak kiri....kalau termarah depa, pi balik kat cara no 1
tadi, and mintak maaf kat die.....

5. Satu lagi develop they all punya imagination by start bercerita kat die
orang dan suruh depa sambung cerite tu, walaupun cerita tu memang lah
merapu takpa.....kita pun bukan tak biasa merapu....

6. Main teka-teki ngan they all, taruk satu barang dalam kotak tissue and
suruh depa teka apa benda tu. First few times boleh bagi option
macam....bagi tau colour, bunyi, lama-lama depa boleh develop six sence by concentrating depa boleh teka apa benda dlm kotak tissue tu........ni semua utk aktifkan otak sebelah kanan. Tapi ingat.....semua game yg hangpa nak buat ngan dia tu cuma boleh buat setengah jam sehari....tak payah lama-lama.

Sebelum buat exercise ni, kena tarik nafas dalam-dalam and relaks...tak
boleh buat time tengah nak masak ka, basuh kain ka tengok tv ka, tak
jadi....Buat kena ikhlas, and merendah diri sikitlah bila dah terror ini semua satu cara yng Tuhan lagi Maha Mengetahui kalau Dia izin anak kite nak pandai
Alhamdulillah tapi kita kena berusaha, dan bersyukur kalau dah berhasil sebab bila2 Dia boleh tarik balik..betui dak......Aku pun tengah try lagi ni...

Lagi satu untuk berkongsi sesama pembaca....

Kaunselor UTM pun ada cakap benda yang sama dan dia
ada ckp ttg perkataan jangan kat anak-anak. kalau kita banyak sangat guna
perkataan jangan kat anak-anak.....itu lah yang anak akan buat.....so lepas nie kena ganti perkataan jangan tu kepada perkataan lain plak...contohnya....Tolong
senyap Abang,,,berbanding Jangan bising bang..

Dlm Islam sendiripun menggalakkan kita ibubapa bercakap2/berdoa dgn anak2
ketika mrk dlm proses nak tidur sbb pada ketika itulah di antara waktu2 doa dimakbulkan.

..Khayla's first meal..


posted by lil.fawa.

No comments

Hola readers,

Nihaa me nak share sket pasal si kecik cikela punya first meal arini..ohhhh excited sgt kami (husband n me) dok menyuap cikela makan. First solid food dia, me buat puri pisang. nyum2! oh btw me ada beli Magic baby bullet blender as preparation nak bg Cikela makan. So, sepanjang pencarian mencari baby bullet ni, me dapat yg murah kat sini www.gdeal.my 95hengget ja include postage. tatau la kalau ada tempat lain yg jual murah lagi.


Puri pisang yg me buat ni simple ja mcm yg mommies2 dalam blog dok cerita la. 5minit buat dah siap. kukus,kasi sejuk kejap,blend n siap! heh~ kat bawah ni share sket pix n video Cikela makan.

mata mengantuk tp nak makan dulu..ekeke

video

Ok dats all for now, will keep dis puri pisang till 4days bg dia serasi dengan rasa dulu. after dat will try puri apple pulaks. Yeay! 

See you on my next entry.Thanks for stopping by.

..full stop..


..the new chapter of life..


posted by lil.fawa.

No comments

hi readers, its been a very very long time since my last entry. haish. banyak nk kena update kat sini. its ok, i'll start with my new title as a mother. :) 

The day i gave birth to my lil princess was on 18/04/2013 at 4.30pm after 4hours struggling. Alhamdulillah! semuanya goes smooth. memang x expect pn rasa gave birth tu macam yg me rasa. mebi tuhan nak tolong masa tu sbb semua rasa senang. xsakit sangat mcm yg kebanyakkan org rasa. bersyukur sgt2! :) oh btw me bersalin kat gomen hosp je n doc n kakak2 misi semua baik. xda kena marah2 mcm sum people citer tu. at first takut jugak masa kena admitted tu. naseb i baek agaknya. mood semua org pn baek masa tu. hehe.
So now, my baby girl dah masuk 5 months old. oh how time flies!

meet, Khayla Imani binti Nasrul Eman.
age: newborn

nehaaa cik khayla saya.
age: 5 months old

Cepat sgt masa berlalu..tup2 next month 'Cikela' (nama manja dia) saya dah boley makan.. ohh i'm so excited to feed her. hohoho! 

Update sket pasal perkembangan cikela ni, dia baru ja boley meniarap masa umur 4bulan setengah. skg ni pandai pusing 360degree je..hehe..hobi dia, everything yg dia pegang wajib masuk mulut. -.-' oh dear! dats not good. will update more bout her next month sbb dia da boley makan. oh juz cant wait!

*****************************

Ok, now nak hapdet sket about my self. me da start keja balik last 2 weeks. so Cikela dijaga oleh abahnyer. since abahnye keja overnite shift then there is no problem at the moment. and hope xda masalah at any time ahead la kan. hurm..wat else? xda dah kot nak hapdet..so we shall stop here for now. see ya on my next entry! thaa~

..full stop..



..after awhile..


posted by lil.fawa.

No comments


holla readers! lamanya xmengarang dan mengarut n mencaruts kat sini..eh! haha.. its been 2 months kot. tah! for sure mummy to be ni dah almost 6 months pregnant. yeay! hehe..syukur alhamdulillah. sat ja rasa masa berlalu..xsedaq pn perot ni da nmpak boyot sket..i'm having a small litlle one tummy. mebi anak sulung n me bersaiz bonzai lah. 


hurm..a few updates of my life yg boleh di shared kn dkt sini sepanjang x ber blog-ing,

  1. skrg da move back to Langkawi. :) senang rasanya peknen stay dgn mak sendiri.
  2. i'm still a full time house wife.
  3. da start baby sitting baby Rayyan. almost 2 months.*practical b4 i'm having one. ngee~
  4. ermm wat else? hah..en.suami pn da start kerja balik as hotelier. tu ja kerja senang dapat dkt Langkawi neh n i'm planning to work again after giving birth soon. IsyaAllah.
talk about back to work nant tu, rasa mcm xcited nak kerja balik but rasa malas nk hidup under pressure neh. almaklumlah kerja mana xstress kan. tapi tula..being a full time house wife pn stress jugak dgn kebosanan yg melanda kehidupan sehari-harian neh. hehe! we'll see how nant.


So wat else nak cerita eh? ok share sket lah experienced jadi mummy to-be ni. sekarang da masuk minggu ke 23 n situasi sekarang ni, baby da start gerak kuat. masa awal2 rasa movement dulu mcm sure xsure la dia gerak ka hapa. but now, siang malam pagi petang boley rasa movement dia. xtiv sungguh! until sometimes tu rasa xselesa nak tidoq sbb asek 'bersilat' ja. but its ok dear, its was a pleasant feeling. :) 

oklah..enough untuk entri kali neh. we'll continue my preggy journey on my next entry. InsyaAllah next year. we will say gud bye to 2012 another 2 days. syukur alhamdulillah dgn apa yg Tuhan dah bagi untuk tahun ni. bye2 for now!

..fullstop..

..my lil one..


posted by lil.fawa.

No comments

arini dah masuk hari ke-4 since i'm pregnant..hikhik! mcm xpercaya.. Alhamdulillah syukur sgt2 dgn rezeki yg tuhan bagi..*bahagia:)

So, i'm start w how i knew dat i'm preggy. heh.

***************************************

1st problem was i missed my period since i left Langkawi which is 4months back lah..in May..*almost 4 month. then i'm having smbelit dan sakit perot yg berpanjangan. masa bulan puasa tu dah curious jugak why period xmai lagi kan..but for those yg kenai me ni, kadang2 missed 2-3 bulan..so its normal lah kan..

then abeh ja bulan puasa, ada masalah sembelit..4 hari kau xberak..hahaha! perot pn asek memulas2..kaki ada la kot lenguh2 tapi xperasan la sbb i'm not expect anything..

since me dah xtahan sakit perot siang malam xberak2 tu, xp pn klinik.heh..me suruh en.suami p beli ubat kat farmasi..nak jimat duit..makan ubat yg dibeli tu efek selepas 6 jam..berpeloh kau tahan sakit memulas! hahaha..

until one day, makan ubat tu xmenjadi jgk, da lama xberak naik loya la..tapi xmuntah..mebi angin dalam perot dok tolak naik kan so loya2 la..me pn ke klinik la..klinik kerajaan je la sbb nak berjimat lagi..hihi..2jam menunggu then my turn pn sampai. jumpa la pegawai perubatan yg bertugas. nak dijadikan cerita, me pn semangat dok cerita yg period me tu dah lama sgt xdatang smbil ckp sembelit la..mana nak tau kot2 ada kaitan..cerita punya cerita, last word dr dia:, "awak nak ubat apa2 lg selain sembelit?" eh3, kita p kat dia nak tau apa yg xkena, dia bley dok tanya cmtu..da la apa satu pn dia xcek..cek tekanan darah pn x, test urin pn x..kira masuk tu dok sembang ja ngn dia..da la dia bgtau punca sembelit awak ni kemungkinan dari pressure. student selalu mcm ni bila dekat exam.. helllooooo! aku ni bini org lah! *marah benor saya waktu tu. me pn terpk, nilah kerajaan, padan la dengan bayar RM1. =.='

after dat, since me n hubby xsedap ati jugak,terpaksa lah suruh encik suami beli utc kat guardian..mahal tau RM10..kalau la pegawai tu cek tadi dah jimat RM10..hahaha.. sesampai kat rumah me xtest lagi sbb ingat nk buat pagi selepas bgn tdo. lebih pekat katanya..hehe.

And d day has come..haha..me bangun nak solat subuh, amik utc n masuk toilet.. mulanya macam biasa lah nampak satu line..lepas ja garis kedua xmerah pn kan..so me pn ckp "hurmm dah agak negative." then, tgk skali lagi, ohhhhh double line! Alhamdulillah! me dgn xpercaya panggil en.suami..teros jadi blur2 katak..eh betol ke ni??? da berapa lama?? ishkk xda rasa apa2 pn?? dan mcm2 lagi lah soalan yg xda jawapan tu..

Next me n family..diulangi me and family..haha family pn excited okay! weolls ke klinik la nak scan berapa lama dah since i missed period da 4 bulan..xkn dah 2-3 bulan kot me pregnant..xlogik2! n disahkan oleh doktor, its juz 6 weeks old. ohhh! :') i'm so hepi to have my lil one inside my tummy..:D so terjawab lah sudah semua kesakitan yg dialami sejak 2minggu sebelum..dia nak mummy dia tau dia ada kat dalam letewww..hihihi!


***************************************

so dats all yg nak dishare kan bersama..my preggy journey is now begin.. :)

..full stop..

..d happiest moment..


posted by lil.fawa.

No comments

its finally POSITIVE!! alhamdulillah syukur sgt2! everythings is worth it! :D


Published with Blogger-droid v2.0.4

..Ramadhan pertama..


posted by lil.fawa.

No comments

its not too late to wish Selamat Berpuasa for all muslim readers i guess..*kalau ada la readers tu ;D Entry kali ni i wanna shared how my Ramadhan dis year wit hubby. just two of us. since we move out to Kelantan ady, so dis gonna be d best Ramadhan ever. hope so! :)

So, today da masuk 3rd Ramadhan*skg da after midnight and tell u wat, me n hubby failed bangun sahur! haha..ofkos la bukan sengaja. 2 malam in a row balik lewat gara2 megi ketam n futsal. (menonton futsal saja ok?haha) so japg mebi xsahur jugak sbb suami kata rasa2 dia xlapar kot.heh~

Tgglkan bab sahur yg neva happen tu, n now me want to tell dat i really missed my parents. sebak ja berbuka berdua w hubby. I missed my mom's cook! yeahh seriously i missed her cook. :'( *I wish i'm not crying rite now. :'( urghh sebelom puasa xda la rindu sgt pn. mengada2 betol lah. -.-

I'm gonna stop here as i cant bloggin wit all the tears. see ya!

..full stop..

..reality hurt!..


posted by lil.fawa.

No comments

hey! how u guys doin? me? so..so.. boley la..hepi dgn bisnes n tempat baru.. So?wats hurt? herm..here's d story. When it comes to money, eeeeverryythingg will b so sensitive. isnt it? for me, as long as we can make it easier then, insyaAllah things will b damn easy. :)

it just when I used to have my own money, buy things by my own, n got things like i want, feel so cool! heh..but now, yeah I have our own business but..u noe we both only earn from 1 way..before dis, we both got salary n we shared d money..n now..its just not comfortable in d beginning..we have bills to pay..car..motor..its all about money! i dun want any outstanding bill..u noe..its soo not us..

watever it is, semua bisnes xkn maju dgn mudah. kena ada effort. Alhamdulillah, our bisnes berjalan lancar..cuma i cant stand to sit at home n do nothing.. apalah sgt kerja rumah yg me ada since we all stay berdua ja..so when we woke up in d morning, I can settle d housework before 1pm. then, nganga smpai malam..haish..sebulan dua ok la..i tried to get into Giatmara but unfortunately, kemasukkn untuk sem ni da lepas. urghh so wrong timing!:-/ xpa..xda rezeki..applied some works kt area terdekat. hopefully ada rezeki kali ni..

Ok lah, tu ja nak hapdet for now. see u later on my next entry. tanx for those who read dis. :) hugs!

..its a wrap!..


posted by lil.fawa.

No comments

finally peeps! yeay '\(*.*)/'!! haha.. we are now OPEN bebeyh! Alhamdulillah syukur sangat2 at last nampak jugak hasil dr segala yg kami dah usahakan selama ni. :')


Ni sedikit hasil dari sebelum n selepas :)

Before

After
boss,bestfren, soul mate,lover and husband!


Before

After
our first batch customer :D
*depa semangat red warrior kot pkai serba merah. hik!


here are sum other parts of Neca Network & Communication look like.

cat n d boss ;p

we have 7 pc + 1 server for now.
*will add on sumday soon, insyaallah.

d LED 'cyber cafe' by hubby.

while waiting for d customer.

We open daily from 9.30am till 12 midnite. kecuali Jumaat pkol 3.30pm baru start sbb nak semayang jumaat. So dats all for now, will hapdet more on my next entry. thaaaa!

..full stop..

..still..


posted by lil.fawa.

No comments

today is our 2nd week back from langkawi to Kelantan and still, belom dpt run our bisnes. still dalam proses ubah suai kedai since kami stay kat kedai so bnyak sket nk make over. we all dah save cost rumah tu kira da separuh jimat kan. cincai la sebab we all berdua ja. :)


i shared sum of d progress around :

making a partition

put some fan cable
*credit to Payek (friend's of us)

*penukang immature ;p

Led 'cyber cafe'

So, everything is made on our own and friends of coz..erm yeah with a little help of my family and the truth is, I'm so proud of hubby :') he make it alive! tanx sayang!

Dats all for now peeps! see u on my next entry. Tanx for those who read :)

..full stop..

..setting up..


posted by lil.fawa.

No comments

hola..da berhabuk blog haku x hapdet..bz setup our cyber cafe..me n husband now dah ada sebuah cc n we all add on telecommunication service jugak untk variasi. :)

Luckily en.suami ramai kawan2 yg boley membantu dr segi fizikal n mental..ni pon i'm updating dis post kat cc sendiri..hohoho! ok mengedik pix satu lah. there u go :

*abaikan semak2 tu sbb nama pn in progress kan ;)

We are still dalam proses kemaskini n insyaAllah kalau xda apa aral, sblm abes bulan da boley running. :D

..full stop..

..officially..


posted by lil.fawa.

2 comments

we got d keys bebeyh!! *woot woot* :D

wat keys?heh..Kunci Kedai lah..named, Neca Network & Communication. Alhamdulillah lepas satu hal..


*to be continued*


Published with Blogger-droid v2.0.4